Ős-kép Szalon a Józsa Galériában – december 12.

Raffay Ernő: Kik az ellenségeink és kik a barátaink?

Raffay Ernő

Az egy hónappal ezelőtt betegség miatt elmaradt előadást pótoljuk be!
Az előadás-sorozat azt tekinti át, hogy a 19-21. században kik (személyek, csoportok, politikai pártok stb.) voltak a magyarság barátai, jótevői, segítői, s kik voltak az ellenségei.

Ennek megfelelően szó lesz a Habsburg dinasztia szerepéről, a kiegyezésről, a liberális megalapozottságú, hazai kapitalizmus kialakítóiról. Sorra vesszük a Magyar Királyság szétdarabolásának okait és okozóit; természetesen mind a belső, mind a külső ellenségek tevékenységét megvizsgáljuk. Részletesen ismertetjük a száz évvel ezelőtt történt eseményeket, ezek látható és láthatatlan személyeit és összefüggéseit.

Áttekintjük a belső ellenség legfontosabb csoportjának, a radikális-liberális szabadkőművesek tevékenységét, valamint a legfontosabb külső ellenség (cseh, szerb, román, szlovák és francia) vezetőinek (értelmiségiek és politikusok) tevékenységét. Az összkép a 21. században meglepő összefüggéseket mutat: jelenleg éppen legnagyobb ellenfeleinkkel vagyunk (ismét) katonai, politikai és gazdasági szövetségben.

Mit lehet és mit kell tennünk napjainkban: erre keresi a válaszokat az előadás-sorozat. Az első két rész után is bőven tartogat az előadó nagyon fontos tudnivalókat. Aki ott volt azért, aki nem, azért jöjjön el!

Az előadás pontban 18 órakor kezdődik, egy és fél órát tart.
Az előadók tiszteletdíjához és a költségekhez, a programok folytatásához adományaikra szükségünk van, szívesen fogadjuk! Az előadás után beszélgetésre is lesz idő. Az előadók könyveinek, a témával és a magyar műveltség egyéb területeivel kapcsolatos könyvek vásárlására, lesz lehetőség.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
1054 Budapest Városház u.1
december 12. szerda, 18 óra.

Információ: 
Molnár Zoltán, 06 20 448 8699

(Visited 15 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?